Young Woman Running

EDZŐINK

Ahhoz, hogy kutyáddal jól érezd magad, biztos alapokat tudj választott kutyás sportágadban teremteni, nem kizárólag magas szintű tárgyi feltételeket teremtünk: lehetőséged van a legjobb magyarországi edzőkkel dolgozni, tanulni tőlük, oktatásaikon részt venni. Bárkit is választasz edződnek, biztos lehetsz a profi színvonalban.

juli.jpg

Füzi Juli

Több mint 20 éve agility versenyző, edző, rendszeres European Open (EO) és FCI Világbajnokság (AWC) válogatott kerettag. 2017-ben és 2020-ban országos bajnok, sokszoros magyar válogatott. Legfontosabb eredménye a 2016. évi FCI Világbajnokságon (AWC) elért csapat második hely, illetve a 2017. évi FCI Világbajnokságon elért egyéni összetett 12. hely. 

nagyvercsi_resized.jpg

Nagy Vera

Gyermekkoromat „panelcsigaként” éltem, állatok nélkül. 2003-ban, 30. születésnapomra kaptam életem első kutyáját, Tilost, a szuka Welsh Terriert. Ő indított el a kutyás életben: szorgalmas kutyaiskolába járóként ismerkedtem meg az agility szépségeivel. Úgy gondoltam, "Tili"-nek jól jönne egy társ, aki Molly (egy Border Collie) személyében meg is érkezett 2005 februárjában. Mindketten közel 10 éven keresztül voltak aktív agility versenyzők, számos itthoni és külföldi versenyen értem el az oldalukon nagyon jó eredményeket. Jelenleg már csak Tilos van mellettem, aki megérdemelt nyugdíjas éveit tölti.

 

Ugyanakkor a versenyzést sem hagytam abba: az utóbbi években „kölcsön kutyával”, tudok jelen lenni és versenyezni az agility életben. Ő Elf, egy 9 éves Border Collie.

Hosszú évek óta kutyakiképzőként is tevékenykedem (agility, engedelmes, terápiás), agility edzéseket és szemináriumokat vezetek itthon és külföldön egyaránt. 2015 óta FCI agility bíróként a sportot egy másik oldaláról is szemlélhetem, számos magyar és külföldi versenyen bíráltam már.


2016 óta részt veszek egy finn kutyakiképzési rendszer, az OMD (OneMind Dogs) coach képzésében. Az OMD által megtanultam a kutya szempontjából nézni az agilityt. Lenyűgöz a rendszer komplexitása, ok-okozati összefüggései, tudományos alapjai. Tudásomat, tapasztalataimat folyamatosan bővítem, mélyítem.

Tizenegy évig voltam az Agility Sportbizottság tagja és 2010 óta vagyok a Magyar Agility Válogatott csapatkapitánya. A tanítás, a kutyákkal kapcsolatos dolgok teljes lelki feltöltődést jelentenek számomra, de emellett alázatra, nyitottságra, következetességre tanítanak nap, mint nap. Tanítványaimnak is ezt szeretném átadni. J
 

A mottóm: Soha ne add fel, mindig van mit tanulni!

oroszviki_resized.jpg

Orosz Viktória

2012-ben szerezte kiképzői oklevelét az USA-ban, a National K-9 School for Dog Trainers iskola ”Master Trainer” képzésén. Tanulmányai során sikeresen levizsgázott kölyökkutya szocializáció, alapengedelmesség képzés, viselkedés modifikáció, segítőkutya és keresőkutya képzés témakörökben. Ezen a területen jelenleg is az egyetlen kiképző Magyarországon, aki a szakmai oklevelét a tengerentúlról szerezte.

Munkája során a városi kutyatartás során előforduló engedelmességi, szocializációs (félelem, agresszió) és speciális problémák kezelésében segít a gazdiknak. Kölyökszocializációs programja csak a DogFlow arénában elérhető.

Saját kutyájával, Ninjával tagja a HUNOR (Hungarian National Organization For Rescue Services) nehéz minősítésű kutató-mentő szervezetnek, mint mentőkutya vezető, ahol katasztrófa sújtotta területek, romok alatt rekedt áldozatainak a felkutatása a feladatuk.

szamfiraeszti.jpg

Számfira Eszter

Az agilityvel 2000-ben ismerkedtem meg és annyira magával ragadott a sport, hogy már az első kutyámmal, 2001-ben el is kezdtünk agilityzni. Ezt követően 2005-ben érkezett a második kiskutyám és velük megélhettem ennek a páratlan sportnak minden oldalát. Lassan 20 éve a magyar agility versenyek oszlopos résztvevője vagyok, az elmúlt 4 évben agility oktatással is foglalkozom, immáron főállásban. Jelenleg Budapesten élek, egy 5 éves malinois-val, Zoéval versenyzem, mellette nevelem a jövőbeli sporttársamat, egy 5 hónapos border collie-t, Tessát.

Az oktatásom középpontja a kutya testi és lelki egészségének megtalálása és fenntartása. Az óráimon nagy hangsúlyt fektetek arra, hogy megtaláljam minden párosnak a megfelelő tanítási módszereket és a megfelelő nehézségi szinteket. Szeretném elérni, hogy a gazdik szélesebb spektrumban ismerjék meg a kutyájukat az agility sporton keresztül, és az ott elsajátított magabiztosságot a hétköznapi életben is hasznosítani tudják.

tomi.jpg

Tráj Tamás

Nemzetközi agility bíró, versenyző, edző. Többszörös válogatott 3 kutyával, Junior European Open (JEO), European Open (EO), FCI Világbajnokság (AWC) kerettag, ebből kétszer dobogós helyezett (csapat EO 2017, egyéni EO 2018). Világszerte ismert és elismert agility sportoló, havonta több alkalommal hívják hazai és nemzetközi versenyekre bírálni, illetve edzéseket, szemináriumokat tartani. 2014-ben EO bíró, 2016-ban AWC bíró. Több mint 20 éve foglalkozik agilityvel, elismertségéből fakadóan nevét az egész világon ismerik.