top of page
Young Woman Running

EDZŐINK

Ahhoz, hogy kutyáddal jól érezd magad, biztos alapokat tudj választott kutyás sportágadban teremteni, nem kizárólag magas szintű tárgyi feltételeket teremtünk: lehetőséged van a legjobb magyarországi edzőkkel dolgozni, tanulni tőlük, oktatásaikon részt venni. Bárkit is választasz edződnek, biztos lehetsz a profi színvonalban.

Juli
juli.jpg

Füzi Juli

Több mint 20 éve agility versenyző, edző, rendszeres European Open (EO) és FCI Világbajnokság (AWC) válogatott kerettag. 2017-ben és 2020-ban országos bajnok, sokszoros magyar válogatott. Legfontosabb eredménye a 2016. évi FCI Világbajnokságon (AWC) elért csapat második hely, illetve a 2017. évi FCI Világbajnokságon elért egyéni összetett 12. hely. 

Adri
juhasz_adrienn.jpg

Juhász Adrienn

A hoopers Magyarországon egy teljesen új kutyás sport, mely az Amerikai Egyesült Államokból származik, 2014-én tavaszán került Európába, azon belül Hollandiába és azóta egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Lehetőséget kínál az aktív életre minden kutya számára, kortól, nemtől, fajtától függetlenül. Ez a sport a kutyákat mentálisan és fizikálisan is megdolgoztatja, úgy, hogy közben az akadályokat teljesen biztonságosan teljesíthetik, nincsenek ugrások, szűk fordulók, így mindenki számára alkalmas sport.

Hoopers instruktorként ill. a Hoopers Hungary egyik alapítójaként 3 éve találkoztam először ezzel a sporttal: egy szlovák ismerősöm javasolta, hogy próbáljam ki Kip nevű kutyámmal, akinek egy sérülés miatt sajnos abba kellett hagynia az agilityt. Már az első edzés alkalmával beleszerettem a sportba, mert végre ugyanazt a boldogságot láttam a kutyám arcán, mint amikor agilityztünk. Magyarországon ekkor sehol nem találtam foglalkozásokat, de a kutyám miatt nem hagyhattam ezt annyiban, így tovább mentem és elvégeztem egy Angliában elérhető tréneri képzést, hogy még többet tudjak meg a sportról.

Az elmúlt egy évben tartottam tréningeket, teljesen kezdő, kölyök, vagy épp „nyugdíjas” agilitys kutyáknak és gazdáiknak. Tapasztalatom az, hogy a hoopersbe gyorsan beleszeret mindenki aki elkezdi, hisz már az első 1-2 edzés alkalmával képes sikerélményt adni. A tréningek során megtanítjuk a kutyát távolról dolgozni a felvezetőjétől, nagyobb önállóságot adva nekik.


Célom az, hogy Hazánkban minden olyan emberrel meg tudjam ismertetni ezt a sportot, akinek kutyája van és hogy minden ember átélje azt az érzést, amikor a kutyája csillogó szemekkel áll az ajtóban ahogy a gazdija elkezd készülődni, mert tudja, hogy most valami nagyon jó fog következni: közös játékos idő a gazdival. Továbbá az, hogy, erősítsük a páros kapcsolatát a közös munkával, ezáltal is segítve Mindenkit, a tudatos kutyázás felé vezető úton. Nagy örömömre szolgál, hogy Magyarország ELSŐ kutyás csarnokában a DogFlow Arénában is tarthatok Hoopers tréningeket.

Vercsi
nagyvercsi_resized.jpg

Nagy Vera

Gyermekkoromat „panelcsigaként” éltem, állatok nélkül. 2003-ban, 30. születésnapomra kaptam életem első kutyáját, Tilost, a szuka Welsh Terriert. Ő indított el a kutyás életben: szorgalmas kutyaiskolába járóként ismerkedtem meg az agility szépségeivel. Úgy gondoltam, "Tili"-nek jól jönne egy társ, aki Molly (egy Border Collie) személyében meg is érkezett 2005 februárjában. Mindketten közel 10 éven keresztül voltak aktív agility versenyzők, számos itthoni és külföldi versenyen értem el az oldalukon nagyon jó eredményeket. Jelenleg már csak Tilos van mellettem, aki megérdemelt nyugdíjas éveit tölti.

 

Ugyanakkor a versenyzést sem hagytam abba: az utóbbi években „kölcsön kutyával”, tudok jelen lenni és versenyezni az agility életben. Ő Elf, egy 9 éves Border Collie.

Hosszú évek óta kutyakiképzőként is tevékenykedem (agility, engedelmes, terápiás), agility edzéseket és szemináriumokat vezetek itthon és külföldön egyaránt. 2015 óta FCI agility bíróként a sportot egy másik oldaláról is szemlélhetem, számos magyar és külföldi versenyen bíráltam már.


2016 óta részt veszek egy finn kutyakiképzési rendszer, az OMD (OneMind Dogs) coach képzésében. Az OMD által megtanultam a kutya szempontjából nézni az agilityt. Lenyűgöz a rendszer komplexitása, ok-okozati összefüggései, tudományos alapjai. Tudásomat, tapasztalataimat folyamatosan bővítem, mélyítem.

Tizenegy évig voltam az Agility Sportbizottság tagja és 2010 óta vagyok a Magyar Agility Válogatott csapatkapitánya. A tanítás, a kutyákkal kapcsolatos dolgok teljes lelki feltöltődést jelentenek számomra, de emellett alázatra, nyitottságra, következetességre tanítanak nap, mint nap. Tanítványaimnak is ezt szeretném átadni. J
 

A mottóm: Soha ne add fel, mindig van mit tanulni!

szamfiraeszti.jpg

Számfira Eszter

Az agilityvel 2000-ben ismerkedtem meg és annyira magával ragadott a sport, hogy már az első kutyámmal, 2001-ben el is kezdtünk agilityzni. Ezt követően 2005-ben érkezett a második kiskutyám és velük megélhettem ennek a páratlan sportnak minden oldalát. Lassan 20 éve a magyar agility versenyek oszlopos résztvevője vagyok, az elmúlt 4 évben agility oktatással is foglalkozom, immáron főállásban. Jelenleg Budapesten élek, egy 5 éves malinois-val, Zoéval versenyzem, mellette nevelem a jövőbeli sporttársamat, egy 5 hónapos border collie-t, Tessát.

Az oktatásom középpontja a kutya testi és lelki egészségének megtalálása és fenntartása. Az óráimon nagy hangsúlyt fektetek arra, hogy megtaláljam minden párosnak a megfelelő tanítási módszereket és a megfelelő nehézségi szinteket. Szeretném elérni, hogy a gazdik szélesebb spektrumban ismerjék meg a kutyájukat az agility sporton keresztül, és az ott elsajátított magabiztosságot a hétköznapi életben is hasznosítani tudják.

szitabogi.jpg

Szita Boglárka

 

Kölyökkutyás Alapozó Tanfolyam, Sport és Munkakutyás Alapozó Tanfolyam oktató

 

Mióta az eszemet tudom kutyákkal akartam foglalkozni. Az állatorvosi álmomat a hiányos kémiai tudásom hiúsította meg, de a kutyakiképzői pályához szinte kikövezett út vezetett. Kisgyerekként egy kuvasz mellett nőttem fel, majd 14 évesen hosszú várakozás után végre megkaptam  életem első kutyáját, egy hovawartot. A vele való kapcsolat a magasságot és mélységet is megjárta, egy azonban biztos, hogy neki köszönhetem elhivatottságom a gazda-kutya oktatásban.

 

Egyetemi éveim alatt már egy közeli menhelyen voltam önkéntes kutyasétáltató közel 8 évig, ahol rengeteg különböző habitusú kutyával foglalkoztam, köztük különösen vonzottak a problémás esetek. Az önkéntes kutyasétáltatásból aztán munka lett: először telepvezetőként, majd főtitkárként dolgoztam a szervezetnél.

 

A menhelyi éveimmel párhuzamosan elkezdtem 2 lánytestvéremmel együtt a bent lévő kutyák oktatását, majd a már örökbefogadott gazdik részéről támadt fel az igény a foglalkozások folytatására. Immár több, mint 10 éve alapítottuk főállású kutyakiképzőként évről-évre nőttek a tapasztalataim, csiszolódtak a technikák és érkeztek a pozitív visszajelzések a munkámat illetően.

A hétköznapi gazda-kutya oktatás mellett közel 10 éve oktatok obedience-t, amely a kutyás sportok közül talán az egyik legprecízebb, legmagasabb fokú együttműködést kívánja meg a párostól. Tanítványaim közül többen szerepeltek sikeresen a legmagasabb osztályokban, illetve jelenleg teljesítménybíróként is részt veszek a hazai sport életében.

 

Szeretem a munkám, különösen szeretem a kölyökkutyák oktatását, élvezem a folyamatos tapasztalatszerzést és a fejlődési lehetőséget, amit megélek mindegy egyes gazda, kutya és kiképző hármas kapcsolatban, amire az elmúlt évek alatt bőven volt alkalmam. Ez a munka folyamatos kihívás, tanulás, újragondolás, hiszen nincs két egyforma kutya, nincs két egyforma gazda, nincs két egyforma kutya-gazda kapcsolat. Senki sem indul ugyanonnan és senki sem tart ugyanoda, ez a dolog szépsége és nehézsége.

 

A foglalkozások során a fő célom, hogy a gazdikkal megosszam – sokszor humoros formában - mindazt a tudást, amit eddigi életem során megtapasztaltam, jónak és működőképesnek találtam. A lehetséges megoldások tárházából megtaláljam az adott párosnak legjobban megfelelő technikát és azt megpróbáljam a számukra leginkább érthető módon továbbadni.

 

Budakeszire való költözésem után örömmel fogadtam el a DogFlow Aréna felkérését, hogy tartsak náluk kölyök illetve munka- sportkutya alapozó tanfolyamokat.

tomi.jpg

Tráj Tamás

Nemzetközi agility bíró, versenyző, edző. Többszörös válogatott 3 kutyával, Junior European Open (JEO), European Open (EO), FCI Világbajnokság (AWC) kerettag, ebből kétszer dobogós helyezett (csapat EO 2017, egyéni EO 2018). Világszerte ismert és elismert agility sportoló, havonta több alkalommal hívják hazai és nemzetközi versenyekre bírálni, illetve edzéseket, szemináriumokat tartani. 2014-ben EO bíró, 2016-ban AWC bíró. Több mint 20 éve foglalkozik agilityvel, elismertségéből fakadóan nevét az egész világon ismerik.

Eszti
Bogi
Tomi
bottom of page