top of page

3 szívmelengető kutyás történet karácsonyra

A karácsonyi időszakban az ember lelke talán még jobban vágyik az olyan jellegű történetekre, ahol a középpontban a szeretet áll. Meglepő és szívmelengető történeteket gyűjtöttünk össze, amelyekben négylábú kedvenceink „játsszák” a főszerepet.


Max: ünnepelt médiasztár és csodakutya


Kerry Irving 2006-ban szenvedett súlyos autóbalesetet, hátsérülése miatt sokáig járni is alig tudott. Depresszió és fájdalom jellemezte a hétköznapjait, egészen addig, amíg 2008-ban, egy rövid séta alkalmával meglátta az akkor egyéves Maxet. A springer spániel azonnal rabul ejtette a férfi szívét.


Kerry Irving az örökbefogadást követően folyamatosan beszámolókat írt, képeket tett közzé arról, hogyan változtatta meg életét Max. Mennyi örömet és boldogságot adott számára. És persze okot arra, hogy a depresszió és a fájdalom helyett az élet naposabb oldalán nézze. „Kis kutya volt nagy szívvel" – mondta Kerry Irving.


A brit férfi a BBC-nek arról is beszélt, hogy Max videói világszerte örömet szereztek az embereknek, miközben négylábú társa több százezer fontot gyűjtött össze brit állatmentő szervezeteknek. Mint Kerry elmondta, ez a hatalmas szívű kiskutya világszerte emberek ezreinek adott reményt és szeretetet.


Max 2022 áprilisában, 14 évesen és 8 hónaposan hunyt el, de gazdája szerint kutyájának öröksége és története még sok éven át fog inspirálni embereket. „Minden lépés, amit mellettünk tett, kiváltság volt" – fogalmazott Kerry Irving.


A kutya, aki látogatóba ment


Percekkel azután, hogy Dale Franck iowai otthona közelében sétálni vitte Barney és Sissy nevű mini schnauzerjeit, arra lett figyelmes, hogy egyik négylábúja, Sissy sehol sincs. És nem is találta sehol a környéken.


Másnap hajnali fél hatkor az idős férfi hívást kapott a helyi kórház biztonsági őrétől, aki jelezte, megtalálta a kutyát. Sissy ugyanis fogta magát, és valahogy eljutott a húsz háztömbnyire lévő kórházba. Oda, ahol Dale Franck feleségét, Nancyt egy rákos műtét szövődményei miatt kezelték.


„Az egyetlen dolog, ami eszembe jutott, hogy Sissy mindig velem jött a feleségemért a kórház melletti munkahelyemről. De még soha nem mentünk azon az útvonalon, amin a kórházig ment” – mesélte Dale Franck korábban az ABC-nek.


Boonrod, a „túlélő”


Néhány éve bejárta a hír a világsajtót, hogy Thaiföld partjaitól mintegy 220 km-re találtak egy kutyát. A fúrótorony munkása, Vitisak Payalaw a CNN-nek elmondta, munkatársai vették észre az állatot, amint a fúrótorony felé úszott. Egy rudat nyújtottak neki, de a nagy hullámok miatt csak nehezen tudott felmászni rá.


A kutya a mentés során nem nyüszített, egyszerűen csak némán, de kitartóan próbálkozott, miközben a munkásokat nézte. Mintha szomorú szemeivel csak annyit üzent volna: „kérem, segítsetek”. A fedélzeten megfürdették a kutyát, friss vizet és elektrolitot kapott, majd a munkások Boonrodnak nevezték el, ami „túlélőt” jelent. (Thaiföldön a Boonrod kifejezést a jó karmával rendelkező túlélőkre használják.)


„Rendkívül kimerültnek tűnt, nem volt semmire energiája. Remegett, és nem tudott felállni, állandóan ülnie kellett" – mesélte Vitisak Payalaw.


Payalaw először csak ideiglenes befogadóként segítette, de miután senki nem jelentkezett Boonrodért, később örökbe fogadta. Azóta is együtt élik az életüket.

42 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page