top of page

Beszámoló az FCI Agility Országos Bajnokságról

Frissítve: 2022. okt. 25.

FCI Agility Országos Bajnokságot rendeztek a DogFlow Arénában. A 2022. október 8-án és 9-én megtartott versenyen az ország legjobb agilitysei immár 29. alkalommal versengtek a bajnoki címekért. A DogFlow Arena második alkalommal adott helyet az OB-nak, amelyen immár nem csak egyéni és csapatbajnoki címet lehetett elnyerni, hanem a magyarfajtás, junior és szenior bajnoki titulust is. Összesen 193 páros indult a versenyen, amelyen külön betétszámként ünnepélyesen köszöntötték a 2022. évi magyar válogatott versenyzőket és csapattagokat is, akik a Belgiumban megrendezett FCI European Openen (az Európa-bajnokság agilitys megfelelője), illetve az Ausztriában megrendezett FCI Agility Világbajnokságon képviselték Magyarországot. Nem is akárhogy: a mini csapat összetett világbajnoki címet, míg a midi csapat összetett világbajnoki második helyezést ért el. Rajtuk kívül is számtalan nagyszerű futamot és eredményt láthattunk úgy az egyéni, mint a csapatversenyeken.


Így zajlott a verseny


Térjünk vissza az Országos Bajnoksághoz. Ahogy az már megszokott, a pályákat ezúttal is világklasszis bírók tervezték és bírálták: Németországból Stefanie Semkat a 2023. évi European Open bírónője, Finnországból pedig az egyre gyakrabban foglalkozatott Marko Mäkelä érkezett az Országos Bajnokságra. A pályák komoly kihívásokat jelentettek a versenyzőknek, így kiváló képet kaphattunk arról, hol tart a magyar agility fejlődése. Szuper hangulatú verseny volt és nagy öröm volt látni, hogy a legtöbben a saját futamaik után is maradtak és szurkoltak a többi versenyzőnek. Egy-egy szép megoldás, szlalombemenet vagy éppen runningos pallólemenet külön tapsot kapott, de volt olyan pálya is, ahol már azt is nagy taps fogadta, ha valaki kizárás nélkül végigért a pályán. Vasárnap a döntő futamokat pedig kisebb tömeg szurkolta végig, kiürült a büfé és az előtér, mindenki a pályán futókat figyelte. A futamok végén a nemzetközi versenyeken már hagyományos, Magyarországon eddig kevésbé megszokott tiszteletkört pedig mindenki állva tapsolta végig.


FCI Agility Országos Bajnokság eredményei


Kiválóan sikerült verseny volt a XXIX. Agility Országos Bajnokság, köszönhetően a szuper versenyzőknek és bíróknak, a lelkes közönségnek, a precíz szervezőknek és persze a helyszínnek is. Jövőre veletek ugyanitt!


Gratulálunk a 2022. év magyar agility bajnokainak:


Csapatbajnok mini méretkategóriában: Mini Lótuszok (Naggyőr Dalma és Welle, Novák Réka és Blue, Ray Brigitta és Sinistra)

Csapatbajnok midi méretkategóriában: TurBoo Mix (Dávid Enikő és Boo, Noficzer Eszter és Turbó, Tóth Vivien és Mixi)

Csapatbajnok intermediate méretkategóriában: BDSA Feketén fehéren (Bankó Bettina és Mokka, Szabó Szonja és Molly, Steurer Anna és Fanni)

Csapatbajnok maxi méretkategóriában: Kraft Maxi (Paulikné Müllner Anita és Odi, Szabó Zsófia és Priya, Végh Ágota és Lexa)

Egyéni bajnok mini méretkategórában: Novák Réka és Blue

Egyéni bajnok medium méretkategórában: László Zsombor és Ark

Egyéni bajnok intermediate méretkategórában: Zelenák Brigi és Sherlock

Egyéni bajnok maxi méretkategórában: Richter-Sallay Zsófia és Ríra

Magyarfajtás országos bajnok: Jelinek Zita és Devil

Junior országos bajnok: Mezei Dalma és Menta

Szenior országos bajnok: Csermely Gábor és Corti


A XXIX. FCI Agility Országos Bajnokság részletes eredménylistáit ide kattintva böngészheted végig.

117 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page